Traag internet oplossen

Waarom is mijn internet traag?

Een vraag die ik heel vaak krijg van klanten is: “Waarom is mijn internet traag, ik heb nochtans een goed abonnement”.

Internet providers leveren internet tot in de woning, dit gaat meestal over een stabiele verbinding met degelijke snelheid naargelang het type abonnement dat u heeft. Hoe het internet signaal daarna binnen uw woning of bedrijf verder doorgegeven wordt is echter uw eigen keuze. Er zijn verschillende mogelijkheden, u werkt met een kabelverbinding binnen de woning, want tot op heden nog steeds de meest stabiele oplossing is. Als u echter geen kabels beschikbaar heeft kan u ook kiezen voor een draadloos signaal. In beide gevallen is het echter belangrijk dat de toestellen die het signaal verdelen sterk genoeg zijn en vooral, goed ingesteld zijn.

Nakijken waar het probleem zit

De Netwerk Dokter zal steeds starten met een analyse van de huidige situatie. Welke problemen ervaart u precies, treedt het probleem altijd op of enkel in bepaalde zones van de woning, …

Een correcte analyse is belangrijk in het zoeken van de oorzaak van traag internet. Dit wordt samen met de klant bekeken, zodat u ten allen tijde zicht heeft op de situatie. Het kan perfect zijn dat er een toestel (switch, router, …) zorgt voor een storing op het netwerk. Dan kan dit verholpen worden door het toestel te vervangen of correct te configureren.

Soms ligt de oorzaak bij interferentie van het draadloze signaal. Dit kan voorkomen als er in de buurt nog veel andere extra draadloze signalen zijn die voor storing zorgen. Het is echter ook perfect mogelijk dat er in het gebouw zeer dikke betonnen muren zijn of enkele stoorzenders die ervoor zorgen dat het draadloze signaal niet overal even sterk is. Dit kan ook zorgen voor trager internet.

Wat de oorzaak ook is, De Netwerk Dokter zorgt voor een duidelijke analyse en uitleg. Daarna krijgt u uiteraard een uitgewerkt voorstel tot oplossing.
Dit kan, zoals aangegeven gaan over het plaatsen van enkele nieuwe toestellen of het correct configureren van een bestaande opstelling.

Verhelpen van het probleem

Na het verhelpen van het probleem kan u uiteraard ook rekenen op een correcte opvolging. De nodige testen worden gedaan om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt. Na enige tijd krijgt u ook zeker nog de vraag naar feedback. Zo kunnen, indien nodig, nog enkele fijnafstellingen van het netwerk gedaan worden.

Hoe dan ook mag u erop rekenen dat het probleem zal opgelost zijn en het traag internet niet meer voor frustraties zal zorgen!

Heeft u last van traag internet?