IT Netwerken en wifi regio Oost-Vlaanderen

Netwerken zijn vaak complexe materie, de kleinste fout in configuratie kan voor grote problemen zorgen.
Dit soort problemen zorgt vaak voor onverklaarbare situaties of voor frustraties. Het is dan ook om deze redenen dat ik graag mijn expertise hierover deel met anderen. Als inwoner van Oost-Vlaanderen hoop ik ook dat ik zoveel mogelijk mensen of bedrijven uit Oost-Vlaanderen hiermee te kunnen helpen.

De internet providers (Telenet, Proximus, …) leveren internet connectiviteit. Dit wil zeggen dat zij ervoor zorgen dat u met uw toestellen, zoals computers, smart phones, … kunt surfen op het internet. Vaak is dit meer dan voldoende. Er zijn echter ook situaties waarbij u graag extra zaken wilt kunnen of u meer controle wenst over uw netwerk. Zo denk ik bijvoorbeeld aan:

  • Een stabieler wifi netwerk
  • Meer controle over uw netwerk en verbruik
  • Installatie van servers binnen uw privé of bedrijfsnetwerk
  • Extra mogelijkheden zoals port forwarding, VPN, …
  • Connectie tussen verschillende sites
  • Extra beveiliging tegen cyberaanvallen of hacks
  • Beveiligen van bedrijfsgevoelige data
  • Netwerkproblemen opsporen

Er zijn natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden. Met een goed geïnstalleerd netwerk zorgt u voor een stabiele omgeving. Dit zorgt ervoor dat u thuis, of op kantoor met een gerust hart aan het werk kan.

Heeft u vragen over uw netwerk?

Dankzij mijn jarenlange werkervaring heb ik het geluk gehad in contact te komen met zeer uiteenlopende situaties.
Zo deed installaties van expo hallen voor grote beurzen, waar een stabiel en uitermate performant netwerk van het allergrootste belang is.

Maar daarnaast deed ik ook installaties van servers, routers, switches en firewalls en zorgde ik ervoor dat verschillende afdelingen van bedrijven met elkaar verbonden werken over een beveiligd netwerk. Daarnaast deed ik in Vlaanderen  al tientallen grote en installaties bij zowel particulieren en bedrijven.

Een stabiel netwerk is voor elke gebruiker, particulier of professioneel van groot belang. Vaak zijn netwerkproblemen op te lossen door enkele kleine aanpassingen.