Van thuis uit werken

Telewerken wint alsmaar aan populariteit, zowel voor de werknemer als werkgever brengt dit voordelen met zich mee. Voor werkgevers is het een populaire manier om een extra voordeel aan je werknemers te geven. Zo besparen ze tijd op de verplaatsingen van en naar het werk wat dan voor de werknemer zelf ook meteen het grootste voordeel is.

Een betrouwbare werkplek

Uiteraard zijn er enkele vereisten waaraan moet voldaan zijn om op een aangename en efficiënte manier van thuis uit te kunnen werken.
De grootste voorwaarde voor telewerken spreekt voor zich: een stabiel en betrouwbaar internet. Op die manier zijn er geen frustraties over verbindingen die wegvallen, connecties die verloren gaan, goede VPN verbinding, …

Dit is een van de vele zaken waar De Netwerk Dokter u bij kan helpen. Een goede internetverbinding in huis, maar vooral overal in huis. het kan niet de bedoeling zijn dat uw mooi ingerichte bureauruimte leeg blijft bij het voeren van een conference-call, omdat u aan de keukentafel nu eenmaal een stabielere wifi-verbinding heeft.

Van thuis uit werken zonder zorgen

Zaken als onstabiele wifi verbinding, kamers zonder bereik, … lost De Netwerk Dokter graag voor u op, De Netwerk Dokter zorgt voor een wifi verbinding die in het hele huis, zelf in dat uiterste hoekje van de slaapkamer betrouwbaar en stabiel is. Op die manier wordt telewerken een echt gemak en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over verbindingsproblemen. Dat is ook waar De Netwerk Dokter naar streeft:  u kan zich volledig op het werk richten, en moet zich geen zorgen maken over het technische aspect van thuiswerken.

“Nu thuiswerk enorm aan populariteit wint moeten mensen ook meer en meer stilstaan bij het belang van een stabiele wifi verbinding en een betrouwbare thuiswerkplek.”

Sibrecht Minjauw
De Netwerk Dokter

Hoe pakt De Netwerk Dokter dit aan

Alles start met een gesprek en analyse van de bestaande situatie. De Netwerk Dokter kijkt de huidige staat van uw netwerk na. Op basis daarvan kan al een eerste analyse gemaakt worden. U krijgt natuurlijk uitgebreid de kans om de problemen die u ervaart aan te kaarten, dit kan gaan van een plek zonder bereik in huis tot een onstabiele internetverbinding.

Aanpak

Zoals u op de website kan zien werken wij heel vaak met Ubiquiti toestellen. Dit zijn access points (alsook andere toestellen) van topniveau, die ervoor zorgen dat het wifi netwerk in uw huis stabiel en evenredig verspreid wordt. Hoeveel van die acces points u nodig heeft maken wij op op basis van onze netwerkmeting. Hierbij houdt De Netwerk Dokter uiteraard rekening met de problemen die u aangaf.

Op naar een stabiele wifi verbinding

De installatie van deze toestellen kan ter plaatse gebeuren, maar kan ook vanop afstand. Al bij verschillende klanten werd de installatie volledig telefonisch gedaan. Eens u het bestelde materiaal thuis geleverd krijgt heeft u de keuze hoe u verder wilt gaan. Als u voor een installatie op afstand kiest, krijgt u stap voor stap begeleiding doorheen het installatieproces. Vanop afstand kunnen wij perfect opvolgen of alles goed gaat. Op die manier bespaart u de verplaatsingskost en kan er ook korter op de bal gespeeld worden. Optimalisaties van het netwerk kunnen wij, mits uw toestemming, daarna perfect vanop afstand blijven opvolgen.

Wilt u beter van thuis uit kunnen werken of heeft u vragen over deze service?