Wifi

Draadloos is niet meer weg te denken uit ons leven tegenwoordig. Draadloos internet, draadloos printen, draadloos opladen, …
Het is dan ook enorm handig om geen fysieke kabels meer te moeten installeren. Hier komt natuurlijk wel wat bij kijken.

Een stabiele wifi verbinding

Heel vaak krijg ik de vraag: “Waarom valt mijn wifi verbinding weg?”

Dit zou dan ook niet mogen, net zoals een fysiek netwerk moet een draadloos netwerk stabiel en betrouwbaar zijn. Of het nu bij iemand thuis is of in een bedrijf, ik streef er steeds naar een optimale installatie te doen waardoor de gebruikers daarna feilloos internet hebben.

Analyse van de situatie

Alles begint met een grondige analyse van de situatie. Wat moet er precies geïnstalleerd worden of wat loopt er precies fout?
Ik maak een analyse van het gebouw, op die manier kan er een wifi netwerk geplaatst worden met optimale dekking.
Er wordt ook advies gegeven over welk materiaal er best gebruikt kan worden. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met het budget van de klant.

Installatie

Installatie van toestellen voor een performant wifi netwerk wordt ter plaatse gedaan. U kan erop rekenen dat de plaatsing op een nette en professionele manier zal gebeuren. Al het materiaal wordt getest en u krijgt natuurlijk uitleg over wat er precies allemaal geplaatst wordt en waarom.

Opvolging

Een van de belangrijkste zaken om een stabiel wifi netwerk te installeren is de opvolging na de installatie. Ondanks een vooranalyse kan het gebeuren dat er nog extra zaken naar boven komen. Draadloze signalen zijn gevoelig voor storingen, deze storingen kunnen op het moment van de analyse niet aanwezig zijn. Deze storingen kunnen andere wifi netwerken zijn die op hetzelfde kanaal werken, of bepaalde toestellen die voor interferentie zorgen. Daarom kan u er altijd op rekenen dat u nadien nog opgevolgd wordt. Op die manier kunnen (vanop afstand) vaak nog enkele aanpassingen gedaan worden zodat alles perfect werkt.

Werkt uw wifi netwerk niet zoals het moet?