Wifi

Draadloos surfen op internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven.
Het is dan ook enorm handig om overal internet bereik te hebben in en rond uw bedrijf of huis om bijvoorbeeld te streamen naar een smarttv, netflix te bekijken op een tablet aan uw zwembad, te gamen op een Playstation in de man-cave, uw Philips Hue lampen te bedienen, uw Sonos te bedienen op uw terras, …

Een stabiele wifi verbinding

Heel vaak krijg ik de vraag: “Waarom valt mijn wifi verbinding weg?”

Dit zou dan ook niet mogen, net zoals een fysiek netwerk moet een draadloos netwerk stabiel, snel en betrouwbaar zijn. Of het nu bij iemand thuis is of in een bedrijf, ik streef steeds naar een optimale installatie waardoor de gebruikers daarna feilloos internet hebben.

Ik werk enkel met materiaal waarin ik 100 % vertrouwen heb en getest zijn in mijn labo.
Voordelen :
1. Het wifi netwerk kan volledig beheerd, gemanaged en opgevolgd door De Netwerk Dokter.
2. Nieuwe firmware versies worden eerst uitvoerig getest in mijn labo vooraleer deze bij klanten worden geinstalleerd.
3. Tri-band access points op 2,4 Ghz, 5 Ghz en 6 Ghz frequentie.
4. Optimalisatie van de kanalen om interferentie te voorkomen.
5. Gasten netwerk kan ingesteld worden. Hierbij kunt u toegang geven aan uw bezoekers met extra beveiliging.
6. Op elke plaats dezelfste wifi netwerk naam zodanig dat u niet manueel moet overschakelen.
7. Optionele andere diensten zoals Hotspot.

Analyse van de situatie

Alles begint met een grondige analyse van de situatie. Wat moet er precies geïnstalleerd worden of wat loopt er precies fout?
Ik maak een analyse van het gebouw en het geinstalleerde netwerk materiaal. Op die manier kan er een wifi netwerk geplaatst worden met optimale dekking.
Er wordt ook advies gegeven over welk materiaal er best gebruikt kan worden. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met het budget van de klant.

Ik beschik ook over een professionele wifi spectrum analyzer van NetAlly. Hiermee kunnen onder andere wifi surveys uitgevoerd worden.

Installatie

De Netwerk Dokter plaatst in de meeste situaties access points van Ubiquiti. De installatie voor een performant wifi netwerk wordt ter plaatse gedaan. U kan erop rekenen dat de plaatsing op een nette en professionele manier zal gebeuren. Er worden enkele van uw toestellen verbonden met het nieuwe wifi netwerk waardoor u direct aan de slag kan. U krijgt natuurlijk uitleg over wat er precies allemaal geplaatst wordt en waarom.

Opvolging

Een van de belangrijkste zaken voor stabiel wifi netwerk is de opvolging na de installatie. Ondanks een vooranalyse kan het gebeuren dat er nog extra zaken naar boven komen. Draadloze signalen zijn gevoelig voor storingen (interferentie). Deze storingen kunnen op het moment van de analyse niet aanwezig zijn. Deze storingen kunnen andere wifi netwerken zijn die op hetzelfde kanaal werken of bepaalde toestellen die voor interferentie zorgen. Daarom kan u er altijd op rekenen dat u nadien nog opgevolgd wordt. Op die manier kunnen er nog optimalisaties doorgevoerd worden zodat alles perfect werkt.

Werkt uw wifi netwerk niet zoals het moet?